Consumenten printer vs zakelijke printer

Als je op zoek gaat naar een printer voor op kantoor, heb je dan echt een zakelijke printer nodig? Of zou een consumenten printer ook volstaan? Hieronder een aantal zaken om in je overweging mee te nemen.

 

#1. Hoeveel moet je printen?

Consumenten printers kunnen tegenwoordig heel veel. Sommige modellen kunnen dan ook prima voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Maar de invoercapaciteit van een gemiddelde consumenten printer is slechts een fractie van het aantal papiervellen dat een zakelijke printer kan verwerken. En je zit er natuurlijk niet op te wachten om meerdere keren per dag het papier bij te vullen omdat de printerlade te klein is. 

 

#2. Welke verbindingsmogelijkheden heb je nodig?

De meeste consumenten printers zijn uitgerust met een USB-poort, zodat je ze aan je computer kunt verbinden. Draadloos verbinden is tegenwoordig ook de standaard. Echter hebben veel bedrijven behoefte aan een printer met een ethernetpoort, die verbonden kan worden met de bedrijfsserver. Ook mobiel printen is voor veel bedrijven een must tegenwoordig, en op dat gebied bieden zakelijke printers toch wel de beste opties.  

 

#3. Hoeveel intern geheugen heb je nodig?

Wanneer de printer dagelijks door meerdere mensen wordt gebruikt, heb je al snel meer intern geheugen nodig. Check de specificaties om te kijken of de printer voldoende RAM heeft om al die printopdrachten aan te kunnen. De gemiddelde consumenten printer heeft een zeer beperkt intern geheugen, wat voor de meeste bedrijven simpelweg niet voldoende is. 

 

#4. Wat is jouw ‘need for speed’?

De snelheid van een printer wordt aangegeven met het aantal pagina’s dat het apparaat per minuut kan afdrukken (ppm). Consumenten printers staan doorgaans niet bekend om hun hoge afdruksnelheid, wat op zich niet erg is als je af en toe eens een printje moet maken. Maar als je veel en vaak moet printen, dan is een zakelijke printer met minimaal 50 ppm geen overbodige luxe.