3 manieren om verzuim tegen te gaan op het werk

Verzuim is voor veel bedrijven een groot probleem. Veel bedrijven hangen af van de werknemers voor het uitvoeren van de dagelijkse primaire taken. De werknemers moeten over de juiste vaardigheden beschikken om de taken uit te voeren. Ook moet de werknemer natuurlijk gemotiveerd zijn om het werk uit te voeren. Hierdoor is het makkelijker om nieuwe skills te leren en te groeien binnen het bedrijf. Maar er is een groot probleem die de productiviteit van de werknemer kan afremmen. Verzuim is een probleem waar veel bedrijven mee zitten. Iedere werknemer kan per dag 250 euro kosten bij ziekteverzuim. Een werknemer is vaak verantwoordelijk voor een taak binnen het bedrijf die lastig over te nemen is door andere werknemers. Vooral in kennis organisaties is dit een groot probleem. Het is belangrijk dat deze werknemers gezond blijven. Een verzuim consulent kan helpen bij het verminderen van het ziekteverzuim binnen een bedrijf.

 

De werknemers laten sporten

Beweging is voor iedereen erg belangrijk. Je traint het lichaam om sterker te worden waardoor je beter beschermd bent tegen ziektes. Voor een persoon is het daarom erg belangrijk om regelmatig te gaan sporten. Vooral in werkplekken waar je vaak stil zit is het belangrijk om regelmatig te sporten. Door het zitten zullen de spieren zwakker worden doordat ze niet vaak genoeg worden gebruikt. Ook is de bloedstroom door het lichaam veel minder bij het lang stil zitten. Hierdoor zullen organen als het brein niet genoeg bloed binnen krijgen om goed te kunnen functioneren. Door dit voor een lange tijd te doen kan het zelfs de organen beschadigen. Om hiermee om te gaan moeten de werknemers bewust zijn van de voordelen van regelmatig bewegen. De werknemers moeten gemotiveerd worden om meer in beweging te komen. Het beste is wanneer je een omgeving creëert waarin ze dat samen met andere collega’s kunnen doen. Dit is belangrijk doordat het samen sporten veel leuker is. Werknemers zijn eerder bereid om te gaan sporten wanneer ze dit samen kunnen doen.

 

Gezonder gaan eten

Het is belangrijk dat werknemers voldoende voedingsstoffen dagelijks naar binnen krijgen. Je kunt dit aanmoedigen door gezond voedsel in de kantine aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan dagelijks vers fruit en groente.

 

Hulp inschakelen van een verzuimconsulent

Een consulent kan in een bedrijf gaan kijken om mogelijke knelpunten te ontdekken. Deze knelpunten kunnen vervolgens aangepakt worden om verzuim tegen te gaan. Het is een proces van analyseren en on the job learning van de managers.