Wat is VOP en wat houdt het in?

Vraag je je af wat je leert bij een VOP cursus? Als je op een veilige manier werkzaamheden wilt leren uitvoeren aan elektrische installaties, zit je goed bij deze cursus. Tijdens de cursus word je namelijk opgeleid tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP). Met deze titel gaat een bevoegdheid gepaard om te mogen werken als het risico op elektrisch gebied beperkt is. Tijdens de VOP cursus leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden wat er zoal fout kan gaan (en goed). Hoe ontstaat een kortsluiting? Hoe werk je veilig en verantwoord met elektrische installaties? Welke PBM’s zijn goed? Deze vragen komen onder meer aan bod tijdens de cursus. Meer weten? Kijk eens op de website van NEN als je meer te weten wilt komen over de VOP cursus. Het programma kun je dan bekijken, alsmede de docenten waarvan je les gaat krijgen.

 

Leer hoe je een contactdoos vervangt
Ook leer je tijdens de VOP cursus hoe je een contactdoos vervangt. En wat dacht je van een TL-buis vervangen op een veilige manier? Werken op een veilige en verantwoorde manier kan door je aan de regels te houden die gelden met betrekking tot veilig werken met elektrische installaties. Dan moet je wel op de hoogte zijn van de geldende regels. Tijdens de VOP cursus komt de relevante regelgeving voorbij. Ook leer je hoe je een installatie ontdoet van elektrische spanning. Als je voortaan altijd veilig en verantwoord wilt leren werken, doe je er dan ook goed aan om de VOP cursus te volgen. Daar heb je je hele leven iets aan.

 

Geen voorkennis vereist
Er is geen voorkennis vereist als je de VOP cursus wilt volgen. De normen die gelden als je veilig wilt werken staan allemaal in de NEN 3140. Binnen het tijdsbestek van een dag leer je NEN 3140 kennen tijdens de VOP cursus. De gevaren van werken met elektrische apparatuur zijn voor jou geen raadsel meer. Hetzelfde geldt voor de risico’s. Simpele werkzaamheden kun je voortaan moeiteloos en zorgeloos uitvoeren. Het certificaat dat je ontvangt na het volgen van de VOP cursus is een aantal jaar geldig. Daar kun je dus even mee vooruit! Er zijn dus veel voordelen verbonden aan het volgen van de VOP cursus. Waar wacht je nog op? Inschrijven is nog nooit zo makkelijk geweest. Met een druk op de knop ben je ingeschreven voor de VOP cursus.