3 tips om fit de herfst in te gaan

De zomer loopt zo stilaan op z’n einde en het weer begint te veranderen. Als je hebt genoten van de grote luxe om buiten te sporten deze zomer dan kan dit nu in het gedrang komen. 

We zitten vaker binnen en het weer nodigt niet altijd uit om naar buiten te gaan. Alsof dat niet genoeg is komt het ‘feel good food’ om de donkere en gure dagen te doorstaan. Een drama voor je sportroutine hoor ik je denken? Dat is niet noodzakelijk!

Eet gezond

Hoewel het makkelijk is om voor comfort te kiezen op een regenachtige dag, het blijft een slecht idee. Gezonde voeding ligt aan de basis van alles. Het zorgt voor een betere weerstand, hogere sportprestaties en een betere mentale gezondheid.

Door te kiezen voor verse voeding die gebalanceerd en evenwichtig is spaar je jezelf heel wat werk. Zeker in donkere dagen. Ten slotte hoeft gezond niet smakeloos te betekenen!

Blijf bewust van wat je eet en hoe veel je eet doorheen de dag. Eet als snack een portie groente of fruit in plaats van dat suikerbommetje. En als drankje kies je best voor water. Dat helpt bij je focus en zorgt ervoor dat je geen energie dips krijgt.

Zorg voor routine in je dag

Maak voor de beste resultaten doorheen je dag een vaste routine. Door geroutineerd te kiezen voor dezelfde volgorde maak je een gewoonte van deze dingen. Je hoeft er na een tijdje niet meer over na te denken. Voor je het weet zitten je goede gewoontes gebakken in je dagelijkse routine.

Maak ook van je snacks en maaltijden een routine en probeer er een actieve factor in te verwerken. Zo heb je een vast tijdstip voor die verse portie fruitsla en ga je na het werk voor een wandeling. Zorg ervoor dat het een automatisme wordt om actief en gezond te blijven.

Kies voor een goede thuis workout

Er is niks vervelender dan op die korte donkere dagen veel tijd kwijt te raken aan over en weer rijden. Net daarom kan het fijn zijn om de juiste fitnesstoestellen te hebben bij jou thuis. Kies voor een veelzijdig toestel waarmee je zowel cardio als kracht kan trainen voor een topresultaat.

Neem bijvoorbeeld een roeitrainer. Dit is het perfecte toestel als je aan de slag wil gaan met een mix van cardio en kracht. Dit veelzijdige toestel geeft je de beste balans en dat kan gewoon bij je thuis.

Kopen roeitrainer? Koop ook jouw roeitrainer en ga aan de slag met het uitzetten van jouw nieuwe routines. Zo maak jij ook van deze herfst het ultieme moment om fit te blijven.