Mobiele applicaties uitbesteden?

Mobiele apps zijn niet weg te denken uit het dagelijkse leven. Mensen zouden massaal verdwalen zonder Google Maps. Moeders en dochters zouden verdwaald rondlopen op treinstations zonder de immer betrouwbare 9292-app. Een wereld zonder mobiele apps is als een mens dat een ledemaat mist, want zonder apps functioneren we anno 2022 gewoon niet meer. Zanemoon biedt een mooi overzicht van de mogelijkheden als het gaat om mobiele applicaties. Als je een app wilt ontwikkelen zijn er veel manieren. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Cross-platform

Als je het belangrijk vindt dat de kersverse app op verschillende platforms verkrijgbaar is, is het belangrijk om cross-platform te werken. Je moet dan wel het goede framework gebruiken. Hier komt een kleine hoeveelheid programmeerwerk bij kijken, maar gelukkig klinkt dit moeilijker dan het in de praktijk is. Voorbeelden zijn Flutter en React Native. Het is dus een optie om zelf een app te programmeren op deze manier, maar dan heb je wel kennis nodig van programmeren. Basis programmeren is relatief makkelijk om te leren – eigenlijk net een nieuwe taal – maar als je daar geen zin in hebt, kun je ervoor kiezen de mobiele applicatie uit te besteden aan een externe ontwikkelaar.

Native applicatie

Je kunt kiezen voor het ontwikkelen van een native applicatie. Dit betekent dat je kiest of de app verschijnt op iOS of Android. Houd er wel rekening mee dat Apple een eigen programmeertaal heeft, namelijk Swift. Android hanteert andere programmeertalen, namelijk Java en Kotlin.

Mobiele applicaties uitbesteden

Als je geen zin hebt om Swift te leren – of Java en Kotlin – kun je overwegen een externe developer de mobiele applicatie te laten ontwikkelen. Dit kost een hoop tijd en moeite. Je hoeft geen programmeertaal te leren. Bovendien weet je zeker dat het meteen goed gebeurt. Externe ontwikkelaars hebben dikwijls jarenlange ervaring met het ontwikkelen van mobiele applicaties. Ze werken dus razendsnel. Hier hoort natuurlijk wel een prijskaartje bij. De prijs hangt mede af van de mate waarin de app gepersonaliseerd is en hoe professioneel je de app wilt hebben.

Een goede oplossing

Het ontwikkelen van een mobiele applicatie uitbesteden is dus een goede oplossing als je afgeschrikt wordt door programmeertalen als Java en Swift. Zanemoon kan je in deze wereld wegwijs maken. Je weet zeker dat het goed gebeurt en je kunt de app personaliseren naar eigen smaak en inzicht. Het enige nadeel is dat het geld kost. Je kunt er ook voor kiezen de app zelf te maken, maar dan moet je wel een programmeertaal leren. Je kunt kiezen voor een cross-platform aanpak of een native applicatie. Er is voor ieder wat wils. De mobiele applicatie uitbesteden is een garantie voor een goed resultaat.