3 tips voor het verminderen van last aan je heup

Er zijn genoeg mensen die dagelijks last hebben van heupklachten. Dit is natuurlijk helemaal geen pretje. Als je last hebt aan je heup kan dit verschillende oorzaken hebben. Echter zijn er een aantal dingen die je kunt doen op je heupklachten te verminderen. In dit artikel lees je daarom drie handige tips om klachten aan je heup te verminderen, zodat je hier veel minder last van hebt.

Tip 1: Begin met een goed matras voor een goede nachtrust

Een oorzaak die vaak voorkomt bij mensen die last hebben van hun heup, komt doordat ze in een verkeerde houding liggen en dus niet goed slapen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het matras. Wanneer je last van je heup hebt door het matras, is het de hoogste tijd om een nieuw matras aan te schaffen. Zo zijn er verschillende aanbieders van matrassen die speciaal geschikt zijn voor het verminderen van heupklachten. De matrassen zijn namelijk zo ontworpen dat deze gedeeltelijk met je lichaam meevormen en jouw lichaam volledig ondersteunen tijdens je slaap. Hierdoor ga je dus een goede nachtrust tegemoet en kun je de volgende ochtend gerust zonder pijn in je heup opstaan.

Tip 2: Blijf niet stil zitten

Wanneer je last aan je heup hebt, moet je zeker niet stil blijven zitten. Hierdoor loop je namelijk het risico dat de spieren rondom de pijn stijf worden en dus nog meer pijn gaan doen. Uiteraard is het ook weer niet de bedoeling dat je intensief gaat sporten. Het is daarom belangrijk om binnen je eigen pijngrens te blijven. Maak bijvoorbeeld dagelijks een wandeling, gebruik de trap in plaats van de lift of probeer buiten een rondje te fietsen. Zolang je dagelijks een beetje beweging krijgt, zal je al gauw merken dat dit een verschil zal maken in de intensiteit van je heupklachten.

Tip 3: Vraag om advies bij een fysiotherapeut

Worden de heupklachten je toch te veel en weet je niet meer zeker wat de beste oplossing hiervoor is? Dan wordt het ten strengste aangeraden om contact op te nemen met een ervaren fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan namelijk direct zien waardoor de klachten in je heup worden veroorzaakt. Aan de hand hiervan kan de fysiotherapeut een bijpassend advies geven om de heupklachten te verminderen. Zo kan de fysiotherapeut bepaalde oefeningen adviseren om de spieren in beweging te houden, zonder dat de pijn je te veel wordt.