3 redenen waarom je een eigen printer nodig hebt

Wil jij een printer leasen, huren of kopen en ben jij benieuwd naar de voordelen van het hebben van een eigen printer op het kantoor? Dan is dit artikel voor jou. Ondanks dat de wereld steeds digitaler aan het worden is en je tegenwoordig zelfs via de computer document kan ondertekenen, is een printer nog steeds een onmisbaar item op het kantoor. De ene houdt er gewoon van om papier in hun handen te hebben, terwijl de ander juist bepaalde informatie niet digitaal wilt bewaren. Het maakt niet uit wat jouw reden is, er zijn genoeg voordelen van het hebben van een eigen printer.

 

Printen wanneer jij maar wilt

Een van de grootste voordelen is dat jij jouw printwerk kan doen wanneer jij maar wilt. Als jij een avond lang doorwerkt en realiseert dat jij een contract moet uitprinten, moet ondertekenen en moet inscannen, dan hoef jij geen rekening te houden met de openingstijden van print-shops in jouw omgeving. Ook wanneer jij een meeting hebt met een cliënt en bepaalde digitale documenten wilt geven aan jouw cliënt, print je deze gewoon ter plekke uit. Het is niet alleen een stuk praktischer, maar het is ook een stuk professioneler.  Neem eens een kijkje bij Wij Verhuren Printers om de beste printer voor jouw kantoor te scoren.

 

Gevoelige documenten veilig uitprinten

Wanneer jij werkt met gevoelige documenten, waaronder financiële rapporten of rapporten met beschermde inhoud, wil je dit niet printen bij jouw lokale print-shop. Ondanks dat de medewerkers in theorie geen documenten opslaan, kan het toch altijd voorkomen dat iemand misbruik maakt van zijn positie. Om te voorkomen dat jij het risico loopt dat jouw gevoelige informatie wordt gelekt, schaf je een eigen printer aan. Alle documenten die jij uitprint worden alleen maar van jouw computer of laptop naar jouw printer verstuurd. Niemand anders zal dus toegang hebben tot deze documenten.

 

Persoonlijk gebruik

Ook voor persoonlijk gebruik is een printer een echte must. Huurcontracten, vliegtickets en andere zaken kan je allemaal printen of scannen via de printer. Niets is vervelender dan op pad moeten gaan omdat jij een kopietje moet maken van een document terwijl je geen printer thuis hebt. Ondanks dat je denkt dat je de printer zelden gebruikt, kom je er toch snel achter hoeveel kopietjes je stiekem maakt in een maand.