Beste manier om wakker te worden

Of je het nu dagelijks ervaart, of een enkele keer, voor de meeste mensen toch een herkenbaar probleem; het goed uit bed opstaan. De eerste ruimte in je huis waar je naar toe gaat na het opstaan is meestal de badkamer. Laat dit nu precies de ruimte zijn waarbij je zelf kunt zorgen dat je juist energiek aan de dag begint. Wat hier de truc achter is lees je verderop in dit artikel.

 

Badkamers voor alle wensen

De eerste stap is natuurlijk een badkamer die aan alle wensen en verwachtingen voldoet. Wellicht vertoont je huidige badkamer tekenen van slijtage, of ben jij gewoon uitgekeken op de badkamer die je nu hebt dan is het tijd voor vernieuwing. Een kleine vernieuwing in of aan je badkamer kan in gedachten al veel doen en hoeft niet meteen de hoofdprijs te kosten. Bij de showroom in Almelo badkamer vind je voor iedereen zijn wensen een oplossing, Als je in de buurt woont is het zeker een bezoekje waard.

 

De truc

Maar wat is nu precies de truc om goed en energiek aan je dag te beginnen. De naam hiervoor is de warm-koud-warm-douche. De naam zegt eigenlijk alles. Je begint met een warme, behaaglijke douche om lekker comfortabel wakker te worden. Door vervolgens in één keer over te schakelen naar een koude douche schud je je lichaam en geest ineens echt goed wakker. Je zult merken dat de slaap ineens verdwenen is en je energielevel begint toe te nemen. Vervolgens draai je de douche naar een aangenaam warme temperatuur voor ongeveer een minuut, dit om wel met een behaaglijk gevoel uit de douche te stappen.

 

Wetenschap achter een koude douche

De hierboven benoemde methode spreekt voor zich, maar wat is nu de wetenschap achter het nemen van een koude douche? Een koude douche verwijd en vernauwt je bloedvaten, dit zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat. Hierdoor gaat het bloed sneller stromen van je

hart naar je organen en voel jij de energie naar binnen stromen. Nog een bijkomend voordeel: koud water zorgt voor het vrijkomen van endorfine. Endorfine zit ook in bijvoorbeeld chocolade en zorgt ervoor hoe gelukkig jij je voelt.