Een mooi dakkapel fleurt jouw huis op

Met een schuin dak kun je de kamers en zolder van je huis niet optimaal benutten. Vaak wordt een zolder met een schuin dak gereduceerd tot opslagruimte en de ruimte onder een schuin dak in een slaapkamer wordt eigenlijk ook niet gebruikt. Door het plaatsen van een dakkapel kun je ervoor zorgen dat deze ruimtes wel optimaal benut worden, en bovendien maakt een dakkapel je huis mooier en zorgt het ervoor dat je huis meer waard wordt. Hieronder kun lezen wat voor mogelijkheden er zijn en waarom het een goed idee is om jouw schuine dak op te fleuren met een dakkapel.

De verschillende opties in dakopbouw om meer ruimte te creëren met een dakkapel 

Er zijn verschillende opties qua dakopbouw als je aan het overwegen bent om een dakkapel te laten plaatsen. De meeste mensen kiezen voor een eenzijdige dakkapel, dat wil zeggen dat de dakkapel alleen aan één zijde van de nok van het dak wordt geplaatst. Het is ook mogelijk om een tweezijdige nokverhoging te laten uitvoeren, dan wordt het dak aan beide zijden van de nok verhoogd. Dakkapellen kunnen worden voorzien van een schuin dak of een plat dak, en worden uitgevoerd in hout of kunststof. Vaak kun je een dakkapel al prefab kopen in verschillende breedtes, variërend van 1,5 tot 5 meter. Een dakkapel van 4 meter breed is de meest geplaatste maat.

Het plaatsen van een dakkapel op je schuine dak levert veel voordelen op

Een dakkapel laten plaatsen is om verschillende redenen een uitstekend idee.

  1. Een dakkapel creëert extra leefruimte in huis

Door een schuin dak kun je een groot gedeelte van je vloeroppervlak niet optimaal benutten. Door het plaatsen van een dakkapel ontstaat er meer sta- en leefruimte en kun je een anders onbruikbare ruimte omtoveren tot een slaapkamer, een werkkamer of hobbyruimte.

  1. Een dakkapel zorgt voor meer licht en warmte in huis

Door een dakkapel te plaatsen ontstaat er raamoppervlak in een dak waar anders geen raam was of slechts een klein kantelraampje. Door het vergroten van het raamoppervlak kan er meer zonlicht het huis inkomen. Daardoor wordt je huis niet alleen lichter, maar door het binnenvallende zonlicht wordt een kamer ook warmer.

  1. Een dakkapel levert je financiële voordelen op

Door het laten plaatsen van een dakkapel vergroot je het aantal bruikbare vierkante meters van je huis. Daardoor stijgt de waarde van je huis, en dat is interessant als je later je huis wilt gaan verkopen. Bovendien zijn de meeste prefab dakkapellen goed geïsoleerd, waardoor je minder warmte verliest en kunt besparen op je energiekosten.